středa 20. června 2007

Nemám čas, jsem na netu!

Internet se pomalu, ale jistě stává nezbytností, kterou vyhledáváme nejen pro práci, ale i pro zábavu ve volném čase. Dalo by se říct, že pro některé z nás se stal naprostou drogou. Jak jinak si vysvětlit výsledky studie „NetpopΙPlay“ od Media-Screen, ze které vyplývá, že uživatelé internetu v USA tráví téměř polovinu svého volného času „online“.

V průměru tedy každý surfer tráví na internetu hodinu a 40 minut svého volného času v pracovní dny. Přičemž více než polovinu věnuje právě zábavě a komunikaci.

Ale i v Čechách závislost a přístup k internetu stoupá. Podle výzkumu Data Support od společnosti GfK Praha využívalo internet ve 4. čtvrtletí loňského roku 44% z celé populace ČR ve věku 12-79 let. Z průzkumu vyplývá, že i u nás je internet nejvíce využíván každodenními uživateli právě k zábavě a komunikaci - celých 66% uživatelů využívá internet právě k posílání e-mailů. Druhým nejčastějším důvodem využití internetu je sledování zpravodajství (38%). Mezi další patří vyhledávání osobních informací (30%), informací pro zaměstnání (28%), informací o zboží a službách (20%) a diskusi a chatu (19%).

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No jo, net je skvely casozrout. Prekvapuje me, ze na osobni brouzdani vychazi je 30% casu. Cekal jsem, ze to bude vic.

Anonymní řekl(a)...

Jasne, ze to bude vic, jen magor by prece priznal, ze pulku casu v praci stravi surfovanim:)

Anonymní řekl(a)...

Priznam se dobrovolne-vytvoril jsem si zavislost na siti a tak vetu podobnou nadpisu pouzivam casto.Uvedomuji si ze cas od casu ztracim diky existenci site spojeni s realnym hmatatelnym svetem.Jenze je tezko se tomu ubranit.V praci se bez internetu neobejdu a pri komunikaci s prateli a rodinou za velkou louzi take ne.Ale porad lepsi zavislost na internetu nez na alkoholu ci drogach, ci hazardu,ne? :) Tim se den co den utesuji a ospravedlnuji:)

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.