pondělí 11. června 2007

Co se děje v PR od 5. do 11. června

Nejlepší mluvčí v ČR je Dita Fuchsová z PPF, dlažební kostku a s ní titul Němá barikáda získal mluvčí Úřadu vlády Martin Schmarcz. Čtvrtým nejmedializovanějším politikem uplynulého týdne je Václav Havel. Ve čtvrtek 14.6. proběhne veřejná rozprava na téma „Hranice veřejného zájmu – Informovat nebo cenzurovat?“.

Nejlepší mluvčí a němá barikáda
Ve čtvrtek, 7. června, proběhlo v Obecním domě v Praze již páté vyhlášení profesní soutěže Mluvčí roku. Absolutním vítězem byla zvolena Dita Fuchsová, tisková mluvčí PPF. V anketě hlasovalo 450 z řad osobností veřejného života a českých novinářů, kteří udělili také titul Němá barikáda, určený pro nejméně oblíbeného mluvčího. Dlažební kostku symbolizující tuto anticenu získal ředitel tiskového odboru Úřadu vlády Martin Schmarcz. Do "Síně slávy mluvčích" byla zvolena Anna Veverková - Stárková, bývalá mluvčí Vlády ČR. Na vyhlášení ceny Mluvčí roku se podíleli Spokespersons' Club, Komora Public Relations a Institut Svazu průmyslu ČR. Zdroj: ČIA.

Informovat nebo cenzurovat?
Internetový deník Česká média a Univerzita J. A. Komenského pořádají veřejnou diskusi věnovanou tématu etiky a autocenzury médií na pozadí událostí kuřimské kauzy týraného Ondřeje. Diskuse s názvem „Hranice veřejného zájmu – Informovat nebo cenzurovat?“ se uskuteční 14.6. od 16.00 do 18:00 hodin v konírně Nostického paláce na Maltézském náměstí v Praze. Účastníky rozpravy budou např. vydavatel internetového deníku www.ceska-media.cz a majitel Regionální Televizní Agentury Jaroslav Berka, předsedkyně Etické komise Syndikátu novinářů ČR Barbora Osvaldová či psycholog Jeroným Klimeš. Zdroj a více informací: Ceskamedia.cz

Politické mediální hvězdy uplynulého týdne
V týdnu od 4.6.2007 do 10.6.2007 byl nejvíce medializovaným politikem premiér Mirek Topolánek s 2663 příspěvky. Za ním následoval předseda ČSSD Jiří Paroubek s 1406 příspěvky. Třetí příčku v žebříčku obsadil prezident ČR Václav Klaus s 1342 příspěvky. Čtvrtou pozici zaujal bývalý prezident Václav Havel (896 příspěvků) . Do pětice nejmedializovanějších politiků se dostal také ministr zahraničí Karel Schwarzenberg s 641 příspěvky. Zdroj: Mediainfo.cz, (publikováno 11.6., autor: NEWTON I.T. (vom).

Žádné komentáře:

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.