čtvrtek 7. června 2007

Faux pas zažehnává faux pas

Nestává se často, že bych se vyjadřoval k politickým tématům, ale tento týden byl natolik štědrý na kotrmelce našich státníků (a to jsme teprve v jeho polovině), že mi to nedalo.

V ten samý den, kdy média rozcupovala ministryni Parkanovou za pěvecké vítání amerických radarů (třeba na iHNed nebo u nás na Šprochu), se nechal slyšet i pan poslanec Vlček s návrhem zavést v parlamentu beznovinářskou zónu (článek na Aktuálně), aby poslanci nebyli vystaveni stálému a nekontrolovatelnému tlaku tisku. Šlo by o jakýsi koridor před jednacím sálem, do kterého by novináři nemohli vstoupit a pokládat dotazy. Návrh vyvolal značné pozdvižení i mezi poslanci (např. reportáž TV Nova), kteří svého kolegu moc nešetřili. Ten nakonec v odpoledních hodinách popřel, že by chtěl omezit pohyb novinářů, měl prý na zřeteli pouze bezpečnost svých kolegů, aby jim v případě evakuace nestály v cestě předměty bránící bezpečnému úniku. Třeba takový novinář.

Tak nevím, jestli byl trapnější prvotní návrh nebo jeho vysvětlení. Každopádně jsem předpokládal, že se média chytnou i tohoto vděčného sousta, jde přece o ně a jejich svobodný pohyb. Nestalo se tak, a o tomto přehmatu informovalo pouze několik málo novin a televize Nova. Média byla natolik zaměstnána paní Parkanovou a návštěvou George Bushe v Praze, že nebyl čas na rozmáznutí tohoto pokusu. Pro dnešek. Větší poprask přebil ten menší, žádná tragedie se nestala. Ale paní ministryně, na které by si novináři smlsli, tady nebude pokaždé až někdo z její kolegů vyrukuje s příští perlou.

Žádné komentáře:

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.