pátek 8. června 2007

EmbaxPrint 2007 letem světem

Největší tiskařský a obalový veletrh v českých a moravských luzích a hájích je za námi. Letošního ročníku se účastnilo přes 500 firem, a že to byla účast opravdu různorodá – od renomovaných světových gigantů typu Canon, HP, nebo Heidelberg až po malé, méně známé domácí firmy. Každá z nich se samozřejmě snažila přilákat co nejvíc zájemců na svůj stánek, navázat co nejvíc nových kontaktů a získat nové zakázky a obchodní partnery.

Boj Davida s Goliášem – pomyslel jsem si, když jsem brouzdal mezi stánky ve výstavních halách. Jak může menší firma soupeřit s někým, kdo vystavuje na ploše přes 200 metrů čtverečných, má neotřelé poutače, originální stánek, prezentační středisko, moderátora, bohatý doprovodný program a spoustu krásných hostesek? A že lákadel a originalit bylo bezpočet – od hudebních kapel přes asijské dobové kostýmy, designově stylizovaný stánek Xeroxu ve formě obrovské lodi nebo ukázky historických tiskových lisů na stánku Grafosale. Spousta vychytávek a drobností, cílem kterých je vyniknout, přilákat pozornost, odlišit se.

Že ani menší firmy nemusí házet flintu do žita jsem se přesvědčil v pavilonu V, kde se sešlo nejvíc vystavovatelů – na ploše přes 12000 metrů čtverečných se prezentovalo téměř 190 firem. Byla mezi nimi i jistá firma prodávající umělohmotné kanystry a barely. Tedy žádné sexy zboží (myšleno naprosto bez urážky nebo opovržení), kolem kterého by se mohly točit hostesky nebo dělat multimediální prezentace pro návštěvníky. Firma místo toho vsadila na mnohem jednodušší a efektivnější způsob originality. Tři kluci s dredy, piercingy a kérkami bubnovali na kanystrech, dózách a lahvích á la světová formace Stomp. Předváděli takovou show, že je bylo slyšet téměř i vně haly. A o tom, že svojí nevšední performanci a zevnějškem přilákali i manažery a manažerky v oblecích v kostýmech svědčil dav lidí kolem jejich stánku.

Žádné komentáře:

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.