úterý 10. června 2008

Ministryně Stehlíková převzala záštitu nad Evropskou cenou za společenskou odpovědnost firem

MUDr. Džamila Stehlíková, ministryně Vlády České republiky pro lidská práva a národnostní menšiny, převzala záštitu nad mezinárodní soutěží The European Corporate Responsibility Award (Evropská cena za společenskou odpovědnost firem). Organizátorem soutěže v České republice je největší česká poradenská společnost M.C.TRITON a odborným partnerem je občanské sdružení Fórum dárců. Hlavním cílem soutěže je podpora CSR (společenské odpovědnosti firem).

Od začátku května do 15. června se mohou do soutěže přihlásit právnické osoby podnikající na území ČR, které se do soutěže zaregistrují, splní kvalifikační kritéria pro účast a vyplní přihlášku do soutěže. Firmy mohou v soutěži představit své úspěšné CSR projekty realizované v roce 2007.

Ministryně Džamila Stehlíková svůj zájem o soutěž The European Corporate Responsibility Award zdůvodnila slovy: „Společenskou odpovědnost firem vnímám jako nedílnou součást prosazování politiky rovných příležitostí, nediskriminace menšin a vytváření společenských hodnot nejenom v oblasti zaměstnanců, ekonomické, environmentální, ale i kulturní, vzdělávací a etické. Proto jsem se rozhodla převzít záštitu nad soutěží kladoucí důraz nejenom na propagaci CSR aktivit, ale především na podporu inovací v tomto konceptu představující výzvu do budoucnosti."

Kromě ministryně Stehlíkové v porotě národního kola soutěže v ČR zasednou odborníci a významné osobnosti akademické, společenské a podnikatelské sféry. Tři vybrané firmy, které získají nejvyšší bodové ohodnocení, postoupí do mezinárodního finále, v němž budou hodnoceny odbornou porotou jmenovanou sdružením European Independent Consulting Group, které je mezinárodním vyhlašovatelem soutěže.

Partnery soutěže jsou občanské sdružení Fórum dárců a komunikační agentura Fleishman-Hillard. Mediálními partnery soutěže jsou ekonomický deník E15 a časopis CSR fórum.

Zájemci o účast v soutěži mají možnost přihlásit se u pořadatele e-mailem nebo poštou do 15. června 2008. Veškeré podrobnosti o soutěži jsou k nalezení na www.mc-triton.cz/csr2008, nebo na tel.: +420 224 362 406.

Žádné komentáře:

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.