pondělí 17. března 2008

Komu se nelení, tomu se zelení…

Realizace tiskové konference, pokud má mít úspěch u klienta i u novinářů, vyžaduje značnou dávku originality. Netradiční nápad, zajímavé prostory a nadšení všech zúčastněných jsou nezbytnými podmínkami. Všechny tyto aspekty jsme se proto snažili skloubit při pořádání tiskové konference pro společnost Xerox, která představovala nová tiskové řešení do kanceláří a menších firem. Důležitou informací, na kterou jsme chtěli na této akci upozornit, byla ekologičnost těchto produktů. Tato myšlenka nás proto provázela po celou dobu realizace tiskové konference, od ní se odvíjelo téměř vše. Samozřejmě i názve akce „Ekologicky a levněji“. A jak jsme se zhostili přípravy zelené tiskové konference, tak aby splňovala vše výše uvedené?


Snažili jsme se jít maximálně ruku v ruce s přírodou, a to nejen proto, že je to právě nyní „in“. Pro pořádání tiskové konference jsme proto vybrali BIO restauraci, nesměl chybět ani BIO catering. Ačkoli byly první reakce některých novinářů dosti rozporuplné (přece jen nejsou tradiční tiskové konference až tak „zdravé“), nakonec si každý našel to své. Jáhlové kuličky, jablkové koláče, chléb s kozím sýrem i lahodný džus z červené řepy a mrkve sklidily pochvalu. Ve stejném duchu jsme pojali i přípravu balíčků pro novináře, kteří si tak po akci odnesli několik BIO produktů pro osvěžení těla i mysli. Snad největším překvapením bylo pro mnohé BIO pivo. Na ekologii – stěžejní myšlenku akce – jsme samozřejmě nezapomněli ani při přípravě tiskových materiálů. Vše bylo vytištěno na recyklovaném papíře, recyklovaný byl i poznámkový blok. Velmi působivé bylo i barevné propojení prostor se samotnou prezentací. Neslo se totiž ve stejném duchu. Zelené stěny BIO restaurace totiž ladili se zelenou prezentací.

Zrealizovaná tisková konference tak nakonec oslovila všechny. Současný BIO trend totiž perfektně doplňoval téma, na které jsme chtěli na tiskové konferenci upozornit, a i přestože zatím nemá tento životní styl tolik příznivců (i když neustále jejich počet roste), spojení techniky a přírody bylo v tomto případě velmi zdařilé, což dokázaly po tiskové konferenci i kladné ohlasy od novinářů i samotného klienta.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.