pátek 26. října 2007

Nemůžete zastavit to, co přichází

Na nejsevernějším cípu Ameriky leží městečko Barrow. Každou zimu toto nehostinné místo na 30 dnů ovládne tma, mráz a samota. Letošní zima však přinese i smrt.
A Oni se blíží rychle. Překračují zamrzlou tundru a cestou odřezávají komunikace a únikové cesty. Obyvatelé městečka Barrow nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví vampíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Nekonečná noc a nekonečná zásoba krve a masa. V mrazivém vzduchu se vznáší jen strach a naděje se vypařuje tak rychle, jak na sněhu stydnou rozsápaná těla. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben a jeho žena Stella bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy?


Distribuční společnost Blue Sky Film přináší do českých kin hororový film
30 DNÍ DLOUHÁ NOC, který byl natočen podle stejnojmenné kultovní komiksové předlohy, jejímiž autory jsou Steve Niles a Ben Templesmith. A protože nás film velmi zaujal a protože Blue Sky Film patří mezi naše klienty, tak vám tady o tom filmu něco napíšem.

V hlavní roli snímku 30 DNÍ DLOUHÁ NOC, jehož režisérského vedení se ujal David Slade, zazářil herec Josh Hartnett, známý například z filmu Pearl Harbor nebo Sin City. Po jeho boku se dále objevili Melissa George, Danny Huston, Ben Foster, nebo Mark Boone Jr. Film bude v českých kinech ke shlédnutí od 1. listopadu, takže se můžete těšit, že to už opravdu přichází...

Snímek, který je kritiky považován za návrat hororového komiksu, svým ztvárněním vybočuje z klasického pojetí upírských příběhů. Děj se odehrává na nejsevernějším cípu Ameriky, který je každoročně v zimně zahalen do 30 dní trvající tmy. Letošní zima však přináší i smrt, kterou obyvatelé místního městečka nemohou zastavit. Řádění krvežíznivých upírů za sebou nechává jen strach a rozsápaná těla. Nekonečná noc poskytuje upírům něco o čem snili – nekonečnou zásobu krve a masa. Městečko se před věčnou tmou snaží zachránit dva lidé, kteří přežili první krvavý útok. Je to příběh zábavný i strašidelný, přesto velmi jednoduchý a celý postavený na postavách a jejich charakterech.

„Příběh upírů vracejících se do aljašského Barrow pokaždé, když slunce zapadne na celý měsíc, nás okouzlil,“ přiznává producent Rob Tapert, který spolu se Samem Raimim založil společnost Ghost House Pictures, aby mohli přenést komiksový příběh na filmové plátno. „Tento projekt v nás od počátku vyvolával vzrušené emoce. Přinášel přesně to napětí, které jsem jako mladý kluk na hororech zbožňoval, a které mám stále rád; Pro Sama a mě je film 30 dní dlouhá noc návratem do období našich začátků, do časů filmů Smrtelné zlo (The Evil Dead).“

Film 30 DNÍ DLOUHÁ NOC uvádí Columbia Pictures ve spolupráci s Ghost House Pictures a Dark Horse Entertainment.

Na ukázku z filmu se můžete podívat tady




Žádné komentáře:

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.