úterý 23. října 2007

Co se děje v PR od 16. do 22. října

Z humanitární cesty Paris Hilton do Rwandy bude reality show. Uživatelé MySpace mohou volat přes Skype přímo ze svých stránek. Nedostatek vedoucích pracovníků přivádí firmy po celém světě do krizové situace.


Z humanitární cesty Paris Histon do Rwandy bude reality show

Paris Hilton chce svou humanitární cestou do africké Rwandy pozměnit svou image. Pod záštitou charitativní organizace za měřené na děti - Playing for Good - a za doprovodu filmového štábu bude ve Rwandě navštěvovat školy a zdravotnické zařízení. Z natočeného materiálu pak organizace vyrobí reality show s názvem The Philanthropist, kde se objeví celebrity, které se snaží pomoci lidem v chudých zemích.

Zdroj: Reuters



Uživatelé MySpace mohou volat přes Skype přímo ze svých stránek

Populární komunitní server MySpace nabídne svým členům bezplatné volání přes internet prostřednictvím nového nástroje založeném na službě Skype. Uživatelé Skypu budou moci jediným kliknutím na příslušné tlačítko na své stránce na MySpace uskutečnit hovor na počítač či telefon dalšího člena, takže se mohou spojit s lidmi v rámci své sítě dokonce i tehdy, když nejsou online. Služba bude přístupná od listopadu v celkem 20 zemích.

Zdroj: Associated Press



Nedostatek vedoucích pracovníků přivádí firmy po celém světě do krizové situace

Ze studie společnosti IBM vyplynulo, že firmy celosvětově čelí krizi z důvodu nedostatku vedoucích pracovníků. Je to důsledek toho, že tzv. generace baby boomers odchází do penze a noví lidé díky rychlému růstu asijských trhů nemají čas rozvinout schopnosti, které jsou na vedoucí pozice potřeba. S odchodem baby boomers odejdou z firem i hodnotné znalosti a mezinárodní společnosti budou muset najít způsob, jak přivést do firmy lidi, kteří povedou jejich obchody na rozvíjejících se trzích v Indii a Číně.

Zdroj: Reuters

Žádné komentáře:

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.