pondělí 26. května 2008

1. EVROPSKÁ SOUTĚŽ V OBLASTI CSR

Read more!

V České republice byla zahájena mezinárodní soutěž v oblasti společenské odpovědnosti firem (CSR) s důrazem na strategický a inovativní přístup k CSR a na realizaci CSR aktivit v rámci všech aspektů podnikání.

Přihlásit se může každá firma podnikající v ČR, která se zaregistruje, splní kvalifikační kritéria pro účast a vyplní přihlášku. Firmy mohou v soutěži představit své úspěšné CSR projekty realizované v roce 2007.


EVROPSKÁ CENA ZA SPOLEČENSKOU ODPOVĚDNOST FIREM
1. EVROPSKÁ SOUTĚŽ V OBLASTI CSR






Uzávěrka přihlášek do soutěže je 15. 6. 2008.

Následovat bude vyhodnocení národního kola, ve kterém budou vybráni 3 kandidáti postupující do finále, v němž se poměří s finalisty z ostatních evropských zemí.

Hodnotící kritéria, přihlášku a pravidla soutěže naleznete na

www.mc-triton.cz/csr2008, nebo nás kontaktujte na tel.: +420 224 36 2406.

SOUTĚŽ PŘINÁŠÍ NOVÝ POHLED NA SPOLEČENSKOU ODPOVĚDNOST.
Jejím cílem je podpořit strategický a dlouhodobý přístup ke společenské odpovědnosti ve firmách, tak aby společenskou odpovědnost chápaly a realizovaly nejen jako náhodné aktivity, ale jako nedílnou součást všech oblastí svého byznysu.


Pořadatelé soutěže:

M.C.TRITON - největší česká poradenská a vzdělávací firma v ČR


E-I Consulting Group


Partneři soutěže:

Fórum dárců

Fleishman-Hillard


Mediální partneři soutěže:

Ekonomický deník E15

pondělí 19. května 2008

Dobře cílená komunikace nemusí být věda

Read more!

Adobe Systems uvedlo na trh studentskou edici produktů se speciálními cenami. Zadání pro PR bylo jednoduché: nejefektivněji touto informací zasáhnout co nejširší okruh potenciálních zákazníků z řad vysokoškolských studentů. Chvíli to vypadalo jako těžký oříšek, za několik dní ale bylo jasno.

V médiích s IT zaměřením se informace rozšířila velmi rychle. Zbývalo ale vyřešit, jak pokrýt celou dobu kampaně od jara do léta a jak se dostat co nejblíže ke studentům, kteří nejsou do počítačů a software zažraní.
Vedle využití webu www.adobeprostudenty.cz a media relations jsme se proto zabývali možností nalezení kanálu, který by oslovil další studenty a bylo možné jej využít po delší dobu. Volba padla na systém výhod poskytovaných studentům, držitelům mezinárodních karet ISIC. Tuto kartu, vydávanou společností GTS Alive, využívá v České Republice 220 tisíc studentů, což představuje přes 90 procent studentů vysokých škol v ČR! Poprvé si tak o studentských edicích software přečetli v magazínu Alive, distribuovaném v nákladu 25 tisíc kusů přímo držitelům karet. Článek si mohlo přečíst také 60 tisíc příjemců e-mailového newsletteru. V tu chvíli byla nabídka Adobe Student Edition uveřejněna na webu www.alive.cz v podobě článku i zařazení do seznamu poskytovaných výhod a slev. Web je držiteli karet často využíván právě pro zjištění, jaké slevy mohou využít. Vyvrcholením kampaně mezi studenty bylo partnerství Adobe na akci ISIC Tour – propagační roadshow po vysokých školách, pořádané na jaře a na podzim. Jarní kolo proběhlo na 13. vysokých školách v celé ČR. Informace o ISIC Tour se hodila i společnosti Adobe k vlastní propagaci a zároveň se objevila v médiích, které ji díky zajímavému nápadu zařadili do rubrik událostí a proběhlých akcí, což zvýšilo povědomí o Adobe nejen u studentů.
Celá akce, kterou Adobe vyhodnotilo jako úspěšnou, byla zajímavá i pro nás. Ukázala, že vedle zažitých postupů nebo hledání složitých cest je možné často sáhnout po řešení, které je po ruce.Co je studentský balíček? Sleva na produkt pro studenta! Jak ji nejlépe poskytnout a propagovat? V systému slev pro studenty!

pondělí 12. května 2008

Moderní technologie vs. teenageři

Read more!



Jsou nové technologie opravdu tím, co výrazně odlišuje mladé lidi od generace svých rodičů a to, co zhoršuje sociální vztahy? Nebo právě díky nim rostou možnosti komunikace a rozšiřují se sociální okruhy? Správná odpověď bude pravděpodobně obojí.

Psaní textovek je ve skutečnosti u mladých jedním z nejoblíbenějších prostředků komunikace, dokonce i pro vyznání lásky. SMS zprávy spolu s instant messengery (IM) velmi rychle nahradily e-mail, telefon a samozřejmě mezilidskou interakci, které dříve představovaly možnost důvěrnější konverzace.
Tento trend potvrzují i dva nové výzkumy. Podle AP-AOL studie víc než čtyři z deseti teenagerů (43 %), kteří mají k dispozici instant messenger, jej používají pro věci, které by nikdy neřekli osobně - face-to-face. Jedná se přitom o polovinu dívek a víc než třetinu chlapců, kteří používají tento nástroj. 22% z těch, kteří používají IM, jej využívají k pozvání přátel na schůzku nebo její potvrzení, a 13 % jej používá pro její odmítnutí. Celkově pak využívá instant messengery téměř polovina mladých ve věku od 13 do 18 let, u dospělých je to jen jeden z pěti. Osm z deseti dospělých pak používají IM pro posílání osobních zpráv z práce. V rámci tohoto průzkumu bylo osloveno 410 teenagerů a 836 dospělých.
Podle druhé studie společnosti InsightExpress, která se věnovala mladým ve věku od 18 do 24 let, používá mobilní telefon k osobním hovorům 76 % dotazovaných. Více než polovina členů z Generace Y pak tráví řadu času hledáním nových vychytávek do svých mobilních telefonů a třetina z této generace někomu zavolá, pokud potřebuje vysvobodit z nežádoucí situace.
Psaní SMSek a používání komunikačních programů umožňuje mladým lidem psát si s více lidmi, a to většinou v kratší formě. V tom leží paradoxně současný stav mladých, který je spojen s vyhýbáním se osobnímu kontaktu. Teenageři a mladí lidé si totiž do jisté míry chrání své soukromí, z čehož pramení i využívání těchto nástrojů.

úterý 6. května 2008

Apocalypse now....

Read more!

Manila nas privitala neuveritelnym vedrem, vsudypritomnym pronikavym pachem z malych jidelen a konecne brutalnim smradem z malych motorek se sajtkarou, recenych tricycle. Je to tady nejcastejsi vozitko, ktere tu maji Filipinci misto auta, na ktere nemaj. Kazdopadne moje zelene srdce dost trpi i tak :). Vseobecne tu na ekologii moc nedaj, plati bezvyhradne, ze ekologii se zabyvaji jenom ty staty, ktere na to maji. Podle toho to tu taky vypada, tuny odpadku, spina a smrad.

Jinak ale musim rict, ze jsou Filipiny nadherna zeme s hrozne milymi a pratelskymi lidmi (pani, co nam pri vymene penez, corkla jak stary skorapkar pulku vymenenych penez nepocitam). Pohybujeme se vetsinou v mistech bez turistu a proto dost casto pusobime na mistni jak zjeveni. Mavaji, krici, padaji do mdlob a jsou u vytrzeni. Pokrikuji na nas Hey Joe, neb po mnohaletem pusobeni US army zde, jsou pro ne vsichni Joe. Tedy i ja, coz si neberu nijak osobne :). Bohuzel dostal Petr uz i nabidku k snatku, tak musim byt ve strehu. Nastesti krome asijske krasy oplyvala i potomkem,takze Petr odolal.

Podrobnejsi informace napisu priste. Snad jen dnesni zazitek,kdy jsme jsme se plavili na vorech na Pagsanjan, kde se tocila Apokalypsa. Plukovnika Kurtze, jsme uctili tichou vzpominkou. Jinak krasna tropicka vegetace a vodopady.

Uz na me vola zbytek skupiny, ze padame dal, tak se s vami timto rozloucim.

At zije Fleishman-Hillard!! :))

pátek 2. května 2008

Boj za druhou šanci pro Projekt Šance

Read more!



Bílý tiskový stan, Džamila Stehlíková - ministryně vlády České republiky pro lidská práva a národnostní menšiny, Petr Janda, Petr Muk a Petr Novotný jako kmotři, Ivan Douda - člen Výboru dobré vůle – nadace Olgy Havlové, László Sümegh - koordinátor Projektu Šance, sponzoři a partneři Projektu Šance, tiskový mluvčí MČ Praha 5 a příjemně překvapující záplava novinářů s televizními kamerami, fotoaparáty, diktafony a poznámkovými bloky v ruce… A taky šok…

Tak to vypadalo za deštivého úterního odpoledne, kdy probíhala tisková konference u příležitosti oficiálního otevření pracovní terapeutické dílny v Domě Šance…Té pracovní terapeutické dílny, která se po ročním zkušebním provozu osvědčila, vykázala dobré výsledky a pomohla mnoha komerčně sexuálně zneužívaným dětem a mládeži udělat krok vpřed k tomu, aby se mohli začlenit zpět do společnosti. Té dílny, ve které tyto děti ulice mají možnost získat základní pracovní a sociální návyky a skládáním propisek si mohou vydělat peníze…

V tento slavnostní den otevření, který se už dlouho připravoval, bylo bohužel doručeno rozhodnutí Městské části Prahy 5 vypovědět Projektu Šance ke konci července nájemní smlouvu z Domu Šance. Lászlo Sümegh přečetl výpověď z nájmu před všemi přítomnými, kteří byli překvapeni, šokováni. Do konce července musí objekt opustit. Celý projekt teď stojí před závažným problémem, kdy bude nutné nalézt náhradní prostory. V případě neúspěchu hrozí, že se zneužívané děti ocitnou opět na ulici. „Děti ulice se bojí. Nemají dobré zkušenosti se světem dospělých. Bojí se toho, že když už se jim poštěstilo dostat se z ulice, vrátí se zpět. Přišla za mnou jedna klientka a řekla, že jí to je líto,“ říká László Sümegh.

V této chvíli nezbývá než pevně věřit, že se díky široké podpoře veřejnosti a partnerů Projektu Šance podaří nalézt náhradní prostory, do kterých by se mohl Dům Šance a s ním i pracovní terapeutická dílna přestěhovat. To si přejí všichni, kteří ví, jak je tento první preventivní a humanitární program pro komerčně sexuálně zneužívané děti a mládež a pro oběti obchodování s lidmi unikátní, potřebný a přínosný. Více informací o Projektu Šance naleznete ZDE.


 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.