pondělí 11. srpna 2008

O PR na zahraničních blozích

Hledat na českém internetu blogy o PR, médiích, marketingu nebo dokonce blogy samotných PR agentur chce hodně trpělivosti a umu. Pokud se však rozhodnete prozkoumávat zahraniční stránky, věřte, že na tom budete mnohem lépe. Blogů věnujících se public relations je nepřeberné množství, bohužel však i zde platí, že ne všechny jsou aktivní a nabídnou čtenářům alespoň trochu kvalitní obsah. Ponořili jsme se tedy do internetové sítě a pokusili se najít několik zajímavých zahraniční blogů o PR.


Nahé PR

Jeden z mála živých blogů, který se může pochlubit kvalitními a mnohdy velmi zábavnými příspěvky, se jmenuje Naked PR. Jedná se o web, který je určen pro všechny, kteří se chtějí neustále vzdělávat a jsou dychtiví po všech novinkách z oboru PR. Blog vede PR konzultantka a redaktorka Jennifer Mattern více než dobře. Zdařilé grafické zpracování uživatele při první návštěvně neodradí, naopak jej podpoří jen v tom, aby se začetl do nových příspěvků. Pokud vás tedy zajímá, jak se dívají na sociální sítě v zahraničí, zdali lidé věří bloggerům nebo jestli je PR již ztraceno, pak sem jistě zabrouzdejte. Stojí to za to.

Globální konverzace

Velké a bouřlivé debaty o public relations a jeho působení naleznete na stánkách PR Conversations. Na blog působící profesionálním dojmem přispívá několik zkušených autorů, kteří čtenářům nabízí neustále nové články. Ti poctivě komentují jejich obsah, neboť pod téměř každým příspěvkem se nachází několik reakcí. O čem si zde můžete přečíst? O virtuálním světě, který byl vytvořen přímo pro tento blog, o zážitcích z reálných mezinárodních PR seminářů, o online management reputaci nebo o událostech a místech, kde lze ve 21. století navazovat nové kontakty. Jedním z nich je určitě i tento blog.

Další zajímavé blogy, které žijí a stojí za to klepnout na jejich odkaz, naleznete zde:

Minnesota Public Relations Blog
Barevný blog s bohatým obsahem o novinkách a událostech z Minnesotského PR.

India PR Blog
Pokud jste stále přesvědčeni, že neexistuje kvalitní blog, v Indii vám dokáží, že tomu tak není.

PR 2.0
Blog šéfa PR a New Media agentury FutureWorks ze Silicon Valley o tom, jak spolu fungují social media, PR, web marketing a technologie.

PR Squared
Plný života, mládí a (nejen)úsměvných příspěvků. Takový je blog z dílny americké PR agentury SHIFT Communications.



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ano, asi tak to je

 
Tento blog vytvářejí zaměstnanci PR agentury Fleishman-Hillard (www.fleishman.cz), názory jednotlivých zaměstnanců nemusí vyjadřovat stanovisko zaměstnavatele.